Prvi u svijetu “kripte” : koliko Ukrajinaca posjeduje elektronsku valutu i zašto smo vođe

Oko 300 milijuna stanovnika zemlje posjeduju kripto valutu prema web stranici Triple A, a većina vlasnika E-valute bila je među Ukrajincima

Mnogi Ukrajinci redovito prate tečaj bitcoina, koji sada i onda pokazuje prilično skokove.

Bitcoinova tržišna kapitalizacija u svijetu dosegla je 1 trilijun dolara u veljači, a do danas je već premašila 2 trilijun dolara. Tu je i rast ostalih cryptocurrency, koji su već oko 6 tisuća sorti, a među svim ovim svjetskim bogatstvom građani Ukrajine bili u mogućnosti da se prvo mjesto.

5 milijuna 565 tisuća 881 Ukrajinac od 6. listopada posjeduju cryptocurrency, i neka apsolutni broj nije toliko, ali vlasništvo e-valute pokriva 12, 73% Ukrajinaca, koji donosi našu zemlju na prvo mjesto u svijetu.

U samo godinu dana, od srpnja 2019. do lipnja 2020. godine, Ukrajinci su poslali kripto valute na 8,2 milijarde dolara., i dobio je 8 milijardi dolara., i ti volumeni stalno rastu.

U apsolutnim brojevima rekorder po broju građana koji posjeduju cryptocurrency, u svijetu je Indija-100,7 milijuna Indijanaca su vlasnici elektronske valute, što je samo 7,3% stanovništva zemlje.

Prema Ministarstvu digitalne transformacije Ukrajine dnevni promet kripto valute u Ukrajini je oko 1 milijarde grivna, a Verkhovna Rada usvojila je Zakon o legalizaciji virtualne imovine, tj.